KURS POSLOVNOG ENGLESKOG JEZIKA

Poslovni kursevi engleskog jezika obuhvataju opštu ili užu poslovnu kulturu razgovora, običaje, terminologiju i najčešću poslovnu dokumentaciju modernog sveta. Nekada su ovakvi kursevi bili namenjeni isključivo poslovnim ljudima koji se nalaze na najvišoj hijerarhijskoj lestvici u firmi. Danas, ovakvi kursevi su potrebni svakome – od sekretara do direktora.
Svako od nas ko je u poslednjih deset godina otišao na bilo koji razgovor za posao, a nije bio oglas za magacionera ili fast-food radnika, čuo je sledeće pitanje: “Koliko dobro govorite engleski jezik?” U većini slučajeva, posle ovog uvodnog pitanja, sledi intervju na engleskom jeziku da bi se poslodavac uverio u veštine svog potencijalnog zaposlenog. U slučaju da niste briljirali na ovakvim razgovorima, verovatno niste postali jedan od zaposlenih u kompaniji u kojoj ste aplicirali za posao.
Suočimo se sa tim – u slučaju da bilo ko, ko nije sa Vašeg govornog područja kontaktira Vašu firmu, prvi kontakt koji će ostvariti, bilo telefonom ili mejlom, biće sa sekretarom firme. S obzirom da je engleski jezik univerzalni poslovni jezik današnjice, sasvim je logično da se razgovor obavi baš na engleskom jeziku. Prvi utisak je, kao što i sami znate, veoma bitan za svaku saradnju. Ako sekretar Vaše firme odgovori potencijalnom poslovnom partneru, na katastrofalnom engleskom jeziku, pri čemu ne pravi samo gramatičke greške, već zvuči kao da mu je vokabular na nivou djaka trećeg razreda osnovne škole, sigurno ne možete očekivati da Vas potencijalni poslovni partneri ozbiljno shvate. A da ne govorimo o situaciji da se ovako nešto dogodi sa nekim od zaposlenih višeg ranga u firmi.
Da bi ste izbegli ovakve situacije, najbolje je proći obuku odnosno kurs poslovnog engleskoj jezika. Bilo da ste nezaposleni i da želite da poboljšate svoje sposobnosti radi lakšeg zasnivanja radnog odnosa, bilo da ste zaposleni i da želite da usavršite svoje veštine vladanja engleskim jezikom.
Poslovni kursevi engleskoj jezika zavise od toga šta Vi želite da postignete i čime se bavite: marketing, finansije, komercijala, administracija, diplomatija, izvoz-uvoz, specijalizovana preduzeća (hemija, tehnika, gradjevina)…
Postoji opšti kurs poslovnog engleskoj jezika ali postoje i usko-specijalizovani kursevi engleskog jezika za različite oblasti poslovanja. U svakom slučaju, kurs poslovnog engleskoj jezika je nešto što se u današnje vreme podrazumeva da ste prošli. Ono što je sigurno, to je činjenica da nikada ne možete znati “previše” engleskog jezika a nekada veština znanja engleskog spojena sa veštinama izlaganja dobrog retoričara mogu značiti veoma uspešnu i produktivnu saradnju – i što je najvažnije od svega – doneti pozitivne rezultate.

Za više informacija o kursevima poslovnog engleskog jezika kontaktirajte Worldwide Translations na telefon: 011 2120 968